Wednesday, 30 November 2011

Link bersinar


Hello korang semua. Selamat petang! <jerit> Korang dah makan? Amla dah makan dah. Kenyang sgt. Amla makan banyak hari ni. haha
Hari ni Amla nak share dengan korang macam mana nak buat link bersinar. "Link bersinar tu apa ek Amla?" , link bersinar tu maksudnya link yang kalau kita letak curcos an, keluar lah bintang-bintang bersinar dekat sekeliling link tu. Dah faham? Kalau tak faham kita buat dulu lah. Follow step-stepnye ya:


1. Login Blog-> Design-> Edit HTML


2. Cari kod di bawah. Kalau nak senang just tekan ctrl+F atau f3:



</head>

3. Copy kod di bawah dan pastekan di atas kod tadi:

<style>
a:hover { text-decoration:blink; background:url(http://4.bp.blogspot.com/_yqzcBmyK-mo/TQoQiCZ0nuI/AAAAAAAABLU/d_28pRsm7XM/s1600/blink.gif); }
</style>

4. Then preview dulu. Kalau dah menjadi barulah save OK? GOOD! <senyum>

0 comments: