Monday, 12 December 2011

Cute Emoticon Di Post

Hye korang. Ehem3, testing suara ea? Sedap tak? Ok! Sekarang ni apa yang kita nak buat? Menurut tajuk kita nak buat cute emoticon di post. kalau macam tu jom lah kita buat sekarang. JAP JAP JAP!!

"Amla, cute emoticon di post tu apa?"

Hermm, cute emoticon tu gambar-gambar kecil yang ada dekat post kita. Macam mana tu ea? Kalau nak lebih jelas tengok gambar kat bawah tu :


Dah tau dah? So jom kita mulakan sekarang ea. Tapi ini hanya untuk penggunaan MOZILLA FIREFOX sahaja.

1. Mula-mula korang bukak laman ni dulu. Bila dah bukak tekan Add To Firefox. Bila dah tekan refresh balik firefox korang :


2. Lepas tu picit sini untuk install kawai emoticon yang korang nak.


3. Lepas tu login blog korang-> Dashboard-> Setting:

4. Scroll ke bawah sampai anda jumpa Select Post Editor. Tandakan di old editor then save.


5. Bila korang nak buat new post, emoticon yang korang install tadi akan naik secara automatik. Korang kalau dah jadi macam tu jangan la terkejut beruk pulak taw! Korang buat new post macam biasa je lah.


6. Dekat sini ada scrip best yang mungkin korang boleh guna:

http://userscripts.org/scripts/show/73638


http://userscripts.org/scripts/show/74080

4 comments:

hairi said...

thankss

gmiDOTstudent09 said...

smart tutorial
come visit me at speechless009.blogspot.com

ieyza afieyna said...

nice tuto.. thnax you ;)

amla said...

@hairi,
@ieyza afieyna

: ur welcome.. :)